Západočeská amatérská liga
?

Kalendář 2025

Diskuze

Diskutovat mohou jen přihlášení uživatelé.
Luděk Šmíd
10.3.2025 21:20

Ahoj Bohouši, já závod pořádat zatím nebudu. Vloni jsem jel 46 závodů a ještě si chci naplno užít poslední rok(y) na kole a zkusit jich dát letos 50 a více...tak snad potom pokud budu naživu a bude mi sloužit zdraví. Určitě to ale bude na konci března až konec dubna, pravděpodobně na jihu ústeckého kraje. Jakýsi otvírák sezony typu "Hlohovec". Budete ale ochotni přijet, když to bude mimo západní čechy ? Co jsem si všiml, tak ani na pěkné závody JAL vás ze ZAL moc nejezdí i když to nemáte nijak daleko. A pokud to bude i mimo ligu, tak asi nikdo, že ? Moje předešlá poznámka byla podle mých myšlenek, kdy jako pořadatel bych usiloval o co nejméně kolizní termín, aby bylo více účastníků a pak vymýšlel další související věci. Asi to přehodit termínově jde, když už byly posuny v letošním kalendáři. Je to všechno ale věc názoru a připouštím, že se mohu na věc dívat moc růžovými brýlemi...a jak jsem psal již minule ...mám velký respekt k pořadatelům a všem přeji co nejvíce lidí na startu, bez kterých to celé dříve nebo později umře. V UACu již panuje poskleslá nálada...nenechte se nakazit. Všem přeji šťastné kilometry, hlavně bez pádů a Jardovi speciální dík...zatím to ale vypadá, že letos ZAL vůbec nestihnu

VM
Václav Mrskoš
10.3.2025 6:55

Zdravím všechny, já si velmi vážím všech kdo pořádá závody, časovka má proti etapáku taky své kouzlo, ale je to čistě o kondici a technice. Pro ty co nemají vybavení je to opravdu křoví jak bylo psáno dole. Návrh- co omezit na nějaký menší počet závodů s možností využití časovkářských speciálu, ať je to spravedlivější.

JB
Jiří Baier
6.3.2025 10:53

Ahoj, kluci a děvčata. Já osobně jsem s kalendářem naprosto spokojený. Možná bych uvítal nějaký etapáček, jako se jezdíval před lety v okolí Točníku u Klatov. Nicméně uspořádat dnes závod z legislativního čí právního hlediska není žádná legrace, takže plně chápu, že hromadných závodů je kolik je. Podle mě i tak dost! Časovka je sama o sobě krásná a spravedlivá, do určité míry i bezpečná, jednodušší na organizaci a rozpočet. Každý názor je však dobrý a vede k lepším zítřkům :-), ale myslím si, že někteří jedinci by mohli mít trochu více úcty k Jardovi, který poslední roky ZALku vede. A vede ji velice dobře! BTW, v dojezdové vzdálenosti se jezdí i seriál SAL, JAL, UAC, v rámci republiky pak ELM. Závodní kalendář lze obohatit i v těchto ligách. Všichni jsou všude vítáni. Tak hlavně to zdraví a na první časovce ve Všerubech AHOOOOJ. :-) JB

BM
Bohous Matousrk
6.3.2025 9:37

Ahoj, já jsem za ně rád, ale chápu že jsou lidi co je jezdí neradi. Nespravedlivější, tady se za nikým nevyvezeš. Spíše je málo jiných závodů než že je moc časovek, aby si mohli všichni vybrat. Zkuste si ale pořádat hromaďák a je mi jasný, že se do toho nikomu nechce. Koukněte kolik týmů něco pořádá. Tohle je naprosto zbytečné řešit, protože podobné věci jako přendavání závodů kvůli jednotlivci je nesmysl. Vždycky se to někomu líbit nebude. Jo Jirko a ten časovkářskej pohár, dobrej nápad!!! Myslím že budou všichni rádi Luďku když nějakej hromadnej závod zorganizuješ.

PL
Petr Lacina
5.3.2025 16:53

Proč to nenapsat.. časovka je dobrá, akorát tak do etapáku a pak na nějaké mistrovství...jinak je to prasárna - šidítko RYCHLOSTNÍ_ZAVODNÍ CYKLISTIKY!!!

JK
Josef Kalousek
5.3.2025 14:48

Nazdar hoši, jak už napsali někteří přede mnou, je to vskutku prapodivná skladba letošního kalendáře. No, "Nová doba", že? Ale třeba to bude inspirace i pro další pořadatele cyklistických klání, na takové "Novodobé" TdF by borci jeli 9 časovek ....... konečně by bylo na co koukat!:-) :-) :-)

PL
Petr Lacina
4.3.2025 7:35

Ahoj, časovky nejezdím , ztráta času. Časovka je vrozená pro horních pár" lidí, kteří se bez cíleného tréninku nedají porazit. A na to fakt nemám čas a materiál, tak nevidím důvod účastnit se časovek jako křoví, kde je to na víc ke všemu velká nuda. Závod s hromadným startem je opravdová cyklistika!!!

Luděk Šmíd
23.2.2025 20:51

Ahoj. UAC bych jako příklad asi nedával, kromě dvou závodů (CFC Kladno) má jen převzaté závody SALky a ČLP...takže je to vlastně jakási SAL "B". Tento rok je to zase "na houby" s termínama závodů napříč ligami. Mám velký respekt k pořadatelům...nicméně, je fakt ukrutný problém, podívat se na již vyhlášené termíny závodů nejbližší ligy a pokusit se trefit mimo ně ? Kvůli několika závodům jen jedné ligy (14 nebo 16) se mi zdá "gumování huby" v trénincích trochu zbytečné. Je ale fakt, že to je asi výhodnější pro usilovné polykače kilometrů, ojížděče materiálu a obdivovače přírody ze sedla bicyklu, kteří tím dostanou více prostoru pro svou zálibu

JV
Jiří Voráček
11.2.2025 20:41

Zdravím. Měl bych jen takové menší vyjádření ke kalendáři. Když tak koukám, tak se letos jedou 2 kritéria, 6 hromadných a 6 časovek !!!. Není to málo? To by se mohl po vzoru UAC vyhlásit časovkářský pohár a na konci roku ještě zvlášť vyhodnotit.A mistrák by chtěli dělat na začátku června? To bude mít každá liga odjeté max 2 hromadné závody.